Lore – Live, laugh & be brave

Ik ben Lore Cuypers, 42 jaar en mama van 3 actieve kids. Ik sport al heel mijn leven, ik heb sport gestudeerd en sport is ook de rode draad geworden doorheen mijn professionele carrière. Ik ben onderzoekscoördinator van kenniscentrum Vital Cities aan Howest en met mijn onderzoek op het snijvlak van sport en sociaal werk probeer ik het verschil te maken door een creatieve aanpak, dicht bij de praktijk, met als einddoel de systemen beter te maken voor iedereen die drempels ervaart om deel te nemen aan sport. Door het oprichten van BRAVE, samen met Eva en Israe, hoop ik echt steentjes te kunnen verleggen voor meisjes en vrouwen. 

Wat mij beweegt om deel uit te maken van Brave…

Ik geloof  echt dat we een verschil kunnen maken voor meisjes waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is voor welke reden dan ook. De jonge vrijwilligers achter BRAVE geven zoveel positieve energie en ik ben er zeker van dat ze nog vele meiden zullen besmetten met hun ‘vibes’.

‘Brave’ zijn betekent voor mij…

Mijn buikgevoel durven volgen!

Mijn boodschap aan de wereld is…

Durf verder te kijken dan je eigen referentiekader. 

More Stories

Stereotypen doorbreken en anderen inspireren is waar we samen naar streven, zowel in ons dagelijks leven als online. Volg onze sociale media kanalen, waar we eigen verhalen en ervaringen delen, alsook die van andere vrouwelijke rolmodellen.