Eva – Brave enough to be me

Hey! Ik ben Eva, 28 jaar, onderzoeker bij Howest & altijd in beweging. Vanuit de wil om écht iets te veranderen voor meisjes, richtte ik samen met Israe en Lore vzw Brave op.

Wat mij beweegt om deel uit te maken van Brave…

Mijn passie voor gelijkheid en inclusie, vooral binnen de context van sport en de publieke ruimte. Ik geloof sterk in de kracht van communities die samenwerken om verandering teweeg te brengen, vandaar mijn motivatie om een bende Brave Voices te verzamelen. Sport inzetten als hefboom om verandering te realiseren, maakt dat Brave me op het lijf geschreven is.

‘Brave’ zijn betekent voor mij…

Trouw zijn aan jezelf, authentiek zijn en het lef hebben om je stem te laten horen, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. Het gaat om opkomen voor gelijkheid en inclusie, zelfs als dat moeilijk is.

Mijn boodschap aan de wereld is…

Mijn boodschap aan de wereld is dat we allemaal een rol te spelen hebben in het creëren van een inclusieve samenleving waar iedereen zich welkom, gezien en gerespecteerd voelt. Samen kunnen we drempels verlagen, barrières doorbreken en zo streven naar een wereld waar gelijkheid en diversiteit de norm zijn.

More Stories

Stereotypen doorbreken en anderen inspireren is waar we samen naar streven, zowel in ons dagelijks leven als online. Volg onze sociale media kanalen, waar we eigen verhalen en ervaringen delen, alsook die van andere vrouwelijke rolmodellen.