wie zijn wij

Wij zijn Lore, Israe en Eva. Samen vormen wij Brave.

Het onderzoeksproject G.I.R.L! aan de Hogeschool West-Vlaanderen plantte het zaadje om te starten met vzw Brave. Dit onderzoek gaat over de ondervertegenwoordiging van tienermeisjes in sport, urban sports en in publieke ruimtes. Vanuit de wil om de representatie van meisjes in deze domeinen te vergroten, verenigde zich een groep jonge vrouwen. Dit onderzoek vormde het startschot in het definiëren van een ambitie die ons met elkaar verenigde: een betere toegang en meer zichtbaarheid voor vrouwen in sport en publieke ruimtes. 

Al snel bleek dat wat we echt wilden doen, niet paste binnen het kader van een onderwijsinstelling. We wilden niet alleen praten over verandering, maar die ook effectief in de praktijk brengen. Meer nog, we willen zélf die acties ook in gang zetten. Daarom beslisten we om een vzw op te richten. Een vzw met de naam BRAVE. Onze naam symboliseert wat het vergt van meisjes om zich wél te begeven in die domeinen die door mannen gedomineerd worden: moed. 

Onze missie realiseren doen we uiteraard niet alleen. Samen met een -nog steeds groeiende- groep Brave Voices werken we allemaal aan ons gemeenschappelijke doel: positieve verandering realiseren door acties te ondernemen, voor meisjes, door meisjes. 

BRAVE TEAM

Let's take action

Samen actie ondernemen? Laat ons weten hoe jij wil werken aan meer inclusie voor meiden in de publieke ruimte, in je sportaanbod of op je event. Jouw ideeën maken het verschil en wij staan klaar om ze samen met jou te realiseren!