Ine – Jumping over barriers

Mijn naam is Ine, ik ben een studente architectuur met een passie voor beweging, nieuwe uitdagingen, en creativiteit. Daarom heeft parkour, een sport die de kunst van beweging in stedelijke omgevingen viert, een speciale plaats in mijn hart veroverd.

Wat mij beweegt om deel uit te maken van Brave…

Het meest waardevolle aspect van parkour is voor mij het beoefenen ervan binnen een gemeenschap. In de wereld van urban sports wordt de gemeenschap vaak gekenmerkt als niet-competitief, niet-hiërarchisch, ondersteunend, en inclusief, waarbij een cultuur van samenwerking heerst. Dit is inderdaad het geval, maar ondanks inspanningen om inclusiever te worden, is de meerderheid van de parkourbeoefenaars nog steeds mannelijk. Hierdoor kunnen parkoursessies voor meisjes en vrouwen soms als vervreemdend worden ervaren. Juist daarom is het cruciaal om ‘veiligere’ omgevingen te creëren die het voor ons gemakkelijker maken om die drempel te overwinnen. Ik denk dat een goede community daar zeker mee helpt.

‘Brave’ zijn betekent voor mij…

Door community en aan de hand van sport, de publieke ruimtes opeisen.

Mijn boodschap aan de wereld is…

Wees trots op wie je bent en geloof in je eigen kracht. Laat de meningen van anderen niet bepalen wie jij bent of wat je kunt bereiken. Zelfvertrouwen komt van binnenuit.

More Stories

Stereotypen doorbreken en anderen inspireren is waar we samen naar streven, zowel in ons dagelijks leven als online. Volg onze sociale media kanalen, waar we eigen verhalen en ervaringen delen, alsook die van andere vrouwelijke rolmodellen.