Brave Spaces zijn plekken waar het recht op sport, ontmoeting en jong zijn centraal staat! Hier bouwen we samen aan communities, creëren we veilige en aangename plekken en inspireren we persoonlijke groei door sport en beweging.


change the vibe
not the place

Het ontwerp en de inrichting van plekken laten we over aan experts in dit vakgebied. Onze focus ligt op het transformeren van bestaande ruimtes tot levendige en inclusieve omgevingen waar jongeren zich thuis voelen. Ook zonder een volledige heraanleg van plekken kan je een nieuwe vibe brengen op een plek door die aantrekkelijker te maken en te activeren.

Hoe we dit doen? Op een bestaande plek gaan we co-creatief aan de slag met de lokale meisjes als eindgebruikers van de plek. We kijken welke aanpassingen we kunnen doen met de middelen die voor handen zijn. Dit gaat bijvoorbeeld van het schilderen van een hypecourt tot een gave mural spuiten of gewoon een bankje pimpen. Het zijn simpele manieren om ervoor te zorgen dat meisjes zich meer welkom voelen in de publieke ruimte.

 

activate the space

De fysieke transformatie van de plek is nog maar de eerste stap in de weg naar een Brave Space. Dat moet altijd hand in hand gaan met de activatie van de ruimte. Om een levendige, veilige plek te creëren waar meisjes zich welkom voelen, is het namelijk belangrijk dat de plek actief gebruikt wordt door hen en hun peers.  

Brave begeleidt activatietrajecten door workshops aan te bieden of evenementen ter plekke te organiseren, steeds met de participatie van de eindgebruikers van de ruimte. Deze acties voeren we uit in nauwe samenwerking met alle stakeholders ter plaatse. 

Of het nu gaat om urban ateliers, workshops of sociale en sportieve bijeenkomsten, ons doel is om een levendige en inclusieve community te creëren waar iedereen zich welkom voelt om samen te sporten en elkaar te ontmoeten.